Inspirerend Internationaal CAA Congres Lille

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Onlangs zijn ruim 140 wetenschappers die wereldwijd bezig zijn met CAA-gerelateerd onderzoek bijeengekomen tijdens het 6e Internationale CAA Congres in Lille. Dit congres wordt eens in de twee jaar georganiseerd en bedoeld om de wetenschappers hun kennis te laten delen op het gebied van lopende onderzoeken en tevens om een platform te bieden voor mogelijke samenwerkingen. Het was heel inspirerend en motiverend om te zien dat er zoveel knappe koppen zo gepassioneerd bezig zijn met onderzoek dat gerelateerd is aan erfelijke en niet erfelijke CAA. Deze editie was het opvallend om te zien dat veel onderzoek gericht is op de samenhang tussen CAA en (vasculaire) dementie. Ook op het gebied van de zo belangrijke biomarkers is veel progressie geboekt.

Bovendien bleek het enthousiasme om kennis te delen en waar mogelijk samenwerkingen aan te gaan groot. Iets wat volgens de aanwezigen niet altijd het geval is binnen de wetenschappelijke gemeenschap.

Bekijk hier de wetenschappelijke samenvatting van het congres door Dr. Ton Schattenberg, bestuurslid van de Dutch CAA Foundation, en Sanne van Rijn, bestuurslid van de Vereniging HCHWA-D.

Samenvatting 6e Internationale CAA Congres 2018

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.